About

Kenny Weed & Free Mind Empire 

Free Mind Empire is in 2011 opgericht door een aantal ervaren muzikanten, die elkaar al jaren kenden.

Als band staan ze voor een muzikale ‘free mind culture’, waarbij alle zangers/zangeressen en instrumentalisten hun eigen inbreng hebben.

Free Mind Empire speelt voornamelijk (roots-) reggae and dancehall, maar staat open voor invloeden van hip-hop tot soul tot rock.

 

Roberto —— Drums

Ramt wat op een drumstel.

 

Krucial —— Bass

Krucial’s eerste stappen aan het muzikale front waren als producer in het house-duo “La Luna”. De voorliefde voor reggae en lage frequenties bracht hem echter al snel aan de bass. Sinds 2009 werkt hij samen met Kenny Weed en is één van de drijvende krachten achter Free Mind Empire. Daarnaast is hij momenteel tevens actief in de internationale avant garde groep “Dzabownia Project”.

 

Chiel —— Lead guitar

Michiel zijn eerste electrische gitaar kreeg hij van zijn ouders op 15 jarige leeftijd. Hij ging daarmee naar de muziekschool in Roosendaal en kreeg daar les van Kees Schipper. Hij heeft daar in 2 jaar tijd zijn diploma A behaald. Toen was het eigenlijk op muzikaal gebied lange tijd rustig. In 2003 begon de interesse voor muziek weer en leerde hij door jamsessies in cafe International wat mensen kennen en toen startte zij hun eerste bandje genaamd Cosmic C. Verder heeft Michiel nog gespeeld in Reggaementary met Wilbert Veraart en Jah Stoney. En nu speelt hij lead guitar bij Kennyweed & Free Mind Empire en weet hij met zijn solo’s bij menigeen de gevoelige snaar te raken

 

Ducky —— Vocals/Keys

Ducky is met reggae in contact gekomen dankzij zijn zus, zij had haar eerste reggae album gekocht (Black Slate) en Ducky was meteen verkocht. Echter was hij in de begin jaren 80 vooral bezig met rap/beatboxen muziek en heeft een paar kleine optredens gehad met zijn toenmalige mederappers. Toen hij jaren later door een vriend gevraagd werd om mee te spelen als percussionist bij H.I.M. Children twijfelde hij geen moment en stapte eindelijk de wereld van muzikant in, sindsdien heeft hij al in verschillende reggaebands gespeeld zowel als toetsenist, percussionist en zanger.

 

Melvin —— Percussion

Melvin ging altijd met zijn vader mee, die op feestjes de rasp bespeelde begeleid door een Antilliaans draaiorgel (tingilingi box). Hierdoor zat de interesse voor muziek er al vroeg in, maar pas later inspireerde een vriend in Nederland hem om percussie te gaan spelen. In verschillende bands; Soul Captive, Hopi Bon, Symbolic en Sjoepollisj heeft Melvin ruime ervaring opgedaan en sinds 2014 versterkt hij de gelederen van Free Mind Empire.

Toen Harry Mo een aantal een aantal keer samen met Free Mind Empire had gespeeld, was hij dusdanig onder de indruk dat hij Melvin direct vroeg om mee te spelen bij een aantal van zijn eigen shows. Melvin was zeer vereerd.

 

HoneyB —— Vocals

Ooit gestart met klassieke zang in een vierstemmig koor. In 2004 zette zij haar eerste podiumstapjes in een reggaeband. In 2007 heeft zij een zijstapje gemaakt naar en Rock-cover band, “Nice Try”. De reggae heeft zij nooit opgegeven, In 2011 kwam zij als backing- & lead vocalist bij Free Mind Empire.

 

Kenny Weed —— Lead vocal/MC

Kenny Weed is geen nieuwe naam in de reggae/dancehall scene in Nederland. Hij werd bekend door zijn unieke, diverse stijl en flow.  Hij heeft al veel optredens gedaan en brengt regelmatig nieuwe nummers uit. Ook is hij actief in andere muzikale scènes en heeft hij een eigen radio-programma.

Als leadzanger van de band maakt hij de Free Mind Empire complete.