browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

About

Kenny Weed & Free Mind Empire 

Free Mind Empire, een relatief nieuwe naam in de reggae scene, is in 2011 opgericht door een aantal ervaren muzikanten, die elkaar al jaren kenden.

Als band staan ze voor een muzikale ‘free mind culture’, waarbij alle zangers/zangeressen en instrumentalisten hun eigen inbreng hebben.

Free Mind Empire speelt voornamelijk (roots-) reggae and dancehall, maar staat open voor invloeden van hip-hop tot soul tot rock.

 

Roberto —— Drums

Ramt wat op een drumstel.

 

Krucial —— Bass

Krucial’s eerste stappen aan het muzikale front waren als producer in het house-duo “La Luna”. De voorliefde voor reggae en lage frequenties bracht hem echter al snel aan de bass. Sinds 2009 werkt hij samen met Kenny Weed en is één van de drijvende krachten achter Free Mind Empire. Daarnaast is hij momenteel tevens actief in de internationale avant garde groep “Dzabownia Project”.

Chiel —— Lead guitar

 Michiel zijn eerste electrische gitaar kreeg hij van zijn ouders op 15 jarige leeftijd. Hij ging daarmee naar de muziekschool in Roosendaal en kreeg daar les van Kees Schipper. Hij heeft daar in 2 jaar tijd zijn diploma A behaald. Toen was het eigenlijk op muzikaal gebied lange tijd rustig. In 2003 begon de interesse voor muziek weer en leerde hij door jamsessies in cafe International wat mensen kennen en toen startte zij hun eerste bandje genaamd Cosmic C. Verder heeft Michiel nog gespeeld in Reggaementary met Wilbert Veraart en Jah Stoney. En nu speelt hij lead guitar bij Kennyweed & Free Mind Empire en weet hij met zijn solo’s bij menigeen de gevoelige snaar te raken

 

Ducky —— Vocals/Keys

Dauwt wat toetsen naar benee.

 

Melvin —— Percussion

Melvin ging altijd met zijn vader mee, die op feestjes de rasp bespeelde begeleid door een Antilliaans draaiorgel (tingilingi box). Hierdoor zat de interesse voor muziek er al vroeg in, maar pas later inspireerde een vriend in Nederland hem om percussie te gaan spelen. In verschillende bands; Soul Captive, Hopi Bon, Symbolic en Sjoepollisj heeft Melvin ruime ervaring opgedaan en sinds 2014 versterkt hij de gelederen van Free Mind Empire.

Toen Harry Mo een aantal een aantal keer samen met Free Mind Empire had gespeeld, was hij dusdanig onder de indruk dat hij Melvin direct vroeg om mee te spelen bij een aantal van zijn eigen shows. Melvin was zeer vereerd.

 

HoneyB —— Vocals

Ons nachtegaaltje.

 

Kenny Weed —— Lead vocal/MC

Kenny Weed is geen nieuwe naam in de reggae/dancehall scene in Nederland. Hij werd bekend door zijn unieke, diverse stijl en flow.  Hij heeft al veel optredens gedaan en brengt regelmatig nieuwe nummers uit. Ook is hij actief in andere muzikale scènes en heeft hij een eigen radio-programma.

Als leadzanger van de band maakt hij de Free Mind Empire compleet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


powered